Komunikační selhání

Musím konstatovat, že komunikace s čtrnáctiměsíčním dítětem je fuška. Pokud víte o nějakých kurzech, které mi s tím pomůžou, dejte mi prosím info… Kýšmont má několik komunikačních prvků. Je u nich bohužel problém, že můžou znamenat několik věcí. Zkušenost velí, že znamenají většinou všechno najednou!

BABABA – používá to pořád. Když vidí psa, když vidí babičku, když je posranej a v mnohých dalších situacích. Můžete si vybrat, ale garantuju vám, že většinou se posere z toho, jak si babička hraje se psem….

TATATA – tak to je jasnej táta! Bohužel to vykřikuje zásadně v jeho nepřítomnosti a na odpověď „Táta je v práci.“ reaguje obligátním BABABA, což znamená, že… viz výše.

DEDEDE – děda. Děda je trochu závislej na počítači, takže DEDEDE je vždycky, když u dědy svítí stolní lampa. Svůj pokřik doprovází brutálním bušením na dveře, až dědovi rupnou nervy a vezme ho na muziku (pouští mu rockové pecky na youtube). Dělá si srandu, že je jako Sheldon Cooper – ťuk ťuk ťuk – dědo - ťuk ťuk ťuk – dědo - ťuk ťuk ťuk – dědo. Případně to znamená, že Kýša jde, což se děje celkem často. Zdá se, že pochytil venkovské konstatování skutečnosti, jako například když jedete na kole a soused na vás volá „Na kole, na kole?!“. No jo, na kole, na kole….

AAAAAA doprovázené vztyčeným ukazováčkem – tak to znamená fakt cokoli. Chce něco podat, chce do vany, chce do myčky za skřítkem (ano, v naší myčce myje nádobí skřítek, kterého tam zavřeme před zapnutím, doufám, že to nebude číst nikdo z ligy na ochranu skřítků), ale nejčastěji chce jíst to, co jíme my. Nikdy jsem si nemyslela, že bezbrannému dítěti dokážu do očí lhát o tom, jak je vepřovej řízek e-e.

POKRČENÝ NOS DOPROVÁZENÝ FUNĚNÍM – někde v dosahu je králík. Takhle totiž králík dělá, kdybyste to náhodou nevěděli. Momentálně bojuju s tím, jak dělá ježek a krtek. Lukáš to řeší fikaně – například tukan dělá tuky, tuky. Ale že by ježek dělal ježi, ježi je už fakt divný.

MAMAMA – tak to zásadně neříká, asi abych si zbytečně nenamlouvala, že snad ví, kdo jsem. Nebo třeba to, že mě potřebuje. Musím říct, že se cítím trochu blbě, protože i toho čokla už pojmenovat umí….


Blbý je, že odhalit napoprvé, co se děje, je dost těžký. A ve chvíli, kdy udělá BABABA DEDEDE pokrčí nos a zafuní, joooo, tak to jsem v prdeli….

Komentáře

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Martino, to není fér :) krásná, chytrá a ještě vtipná:) krásný.. vše dobré tobě a tvým blízkým a díky za příjemně strávený večer.

      Vymazat
    2. Milá Martino, to není fér :) krásná, chytrá a ještě vtipná:) krásný.. vše dobré tobě a tvým blízkým a díky za příjemně strávený večer.

      Vymazat
    3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    4. Mila Lenko, moc ti dekuji! I tobe preji vse dobre:-). M.

      Vymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Chci vidět kozy!

Milujeme zvířata...

Co vás může překvapit, když trávíte dovolenou bez prcka