Jenom chvilka klidu!


Určitě to znáte... Chcete JENOM CHVILKU na to, abyste zavolali kámošce, babičce (aniž by do telefonu z vašich úst znělo NESTRKEJ TO DO PUSY, NEOPÍREJ SE O TO SKLO, NESTAHUJ SI TY PONOŽKY), chcete JENOM CHVILKU, abyste dopsali status na fb, dočetli si ten zajímavý článek (který mimochodem máte rozečtený už 3 dny). Taková chvilka s dítětem dostává úplně nový rozměr, musíte se na ní totiž připravit!

Tak za prvné - je potřeba toho raracha náležitě zabavit. Možností má každá máma určitě několik, u nás většinou funguje jídlo. Keksík, kukuřičná křupka nebo podobný vynález mi dá cca 2 minuty. Určitě si teda nic nepřečtete, protože stále jedním okem šilháte, jestli se nedusí nebo nerozmatlává rozmočenou křupku po zdi. To mi připomíná, že se musím stavit na očním a tu šilhavost začít korigovat.

Hračky taky fungují - zejména, když se jedná o mobil, ovladač k televizi, časopis nebo něco podobného. Důležité je, aby to bylo něco, co může rozbít/sníst/roztrhat a bude to opravdu škoda.

Skříně - chvíle, kdy se Kýša naučil otvírat skříně se pro nás doma stala opravdovým požehnáním. Když si totiž otevře nějakou skříň, začne z ní všechno vyhrabávat, ochutnávat, válet se ve všech těch vyhrabaných věcech a roztahávat je po celém bytě. A dá vám to minimálně 5 minut klidu.

Všechny tyhle fígle mají jednu věc společnou. Pár minut klidu je vykoupeno následným (minimálně půlhodinovým) úklidem. Je potřeba umýt nábytek a oškrábat zdi od zbytků jídla, najít mobil, protože zvoní neznámo kde (v nočníku, pod gaučem, v myčce na nádobí), všechno oblečení znovu srovnat, aby bylo ready na další nájezdy.

Nejlíp funguje spánek. Jen se musíte smířit s tím, že škodič nebude spát, když se to hodí vám. Chápejte, plánování je blbost! Vy i vaše okolí se musí stát nesmírně přizpůsobivým! 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Chci vidět kozy!

Milujeme zvířata...

Co vás může překvapit, když trávíte dovolenou bez prcka